TEKNOLOGIAT

Autamme asiakkaitamme kehittämään tuotteita, joissa on erinomainen langaton suorituskyky. Asiantuntijapalvelumme kattavat tuotekehityksen kaikki osa-alueet konseptoinnista suunnittelun ja mittausten kautta tuotannon testauksen tukemiseen. Voimme suunnitella antenneja riippumatta valmistusteknologiasta sillä me emme itse valmista antenneja. FPC, LDS, keraami, metallirakenteet ja piirilevyantennit ovat yleisiä projekteissamme.

Työskentelemme useiden eri kommunikaatioteknologioiden parissa, joista voit lukea tarkemmin tällä sivulla.

IOT

IoT ja siihen kytketyt laitteet ovat nopeasti kehittyvä teknologia-ala. LoRaWAN ja Sigfox ovat saavuttaneet suuren suosion ja horisontissa on myös muita LPWAN tekniikoita kuten esimerkiksi matkapuhelinverkkoon pohjautuva NB-IoT.

Tyypillisesti IoT-laitteiden täytyy olla erittäin pieni virrankulutus, pieni muoto, pitkä kantama ja edullinen. Näihin kaikkiin voidaan vaikuttaa laadukkaalla antennisuunnittelulla ja osassa antenni on itseasiassa merkittävin yksittäinen tekijä, johon laitevalmistaja voi vaikuttaa.

  • Voimme kehittää korkean suorituskyvyn PCB-antennijäljitettävyyden, joka on kustannustehokkaampaa verrattuna esim. siruantennin käyttöön.
    Simulointimenetelmillä suunnitellaan ratkaisuja, jotka täyttävät LoRa- ja Sigfox-vaatimukset sekä operaattori vaatimukset matkaverkkoon pohjautuville teknologioille.
  • Laboratoriossamme on valmius tarkistaa radiotoiminnot LoRa- ja Sigfox-vaatimusten suhteen (esisertifikaattien mittaukset).

MATKAPUHELINVERKKO – 2G, 3G, 4G LTE, 5G

Matkapuhelinjärjestelmät (matkapuhelimet, tabletit, älypuettavat laitteistot, jne.) ovat erittäin vaativia antennien kehitykselle, koska antennien pitäät tukea laajoja taajusaluita, niiden suorituskykyvaatimukset ovat kovat sekä tuoteintegraatio voi olla hyvinkin monimutkainen. Matkapuhelinjärjestelmät sisältävät usein FPC: n, LDS: n, PCB-antennin sekä laitteiden rakenteelliset metalliosat (tai niiden yhdistelmän). Esimerkiksi 4G LTE-antennin pitäisi kattaa samanaikaisesti taajuudet 700-960MHz sekä 1700-2700MHz. Suunnittelemme myös asiakkailemme alle 6GHz 5G antennit.

  • Taitojen kehittäminen korkean suorituskyvyn matkapuhelinratkaisuista tulee Nokian ja Microsoftin perintönä. Radientumin insinöörit ovat työstäneet älypuhelimia, joilla on erinomainen antennien suorituskyky.
  • Metallisten laiteistojen, vaativien monimutkaisten 4 x 4 MIMO antenntiratkaisuje tai operaattorivaatimuksiltaan haasteeellisten järjestelmien ratkaiseminen on meille arkipäivää.
  • Meillä on laitteistot ja kyky simuloida ja mitata ihmisen kehon liikkeitä  (pää ja käsi).
  • Suoritamme myös SAR simulointia (sekä pään että kehon SAR).

RFID / NFC

Oletteko kehittämässä tuotetta, johon tarvitaan integroitu RFID antenni? Meiltä saatte käyttöönne antennisuunnittelijan ja hänelle työkalut integroinnin nopeaan ja laadukkaaseen toteutukseen. Todennamme olemassa olevien antennien/tägien toiminnan tuotteessanne ja tarvittaessa suunnittelemme yksilöllisen antennin, joka vastaa juuri teidän tarvettanne.

Radientumilla on laaja tietämys ja työkalut RFID/NFC -tuotteiden ja sovellusten kehityspalvelujen tarjoamiseen. Tyypillisiä asiakkaidemme tarpeita RFID-suunnittelutyölle ovat tarve räätälöidystä etätunnisteesta tai antennista RFID-lukulaitteelle tai halutaan kytkeä RFID/NFC -antenniteknologia olemassa oleviin tuotteisiin.  Meillä on kyky optimoida RFID-langaton suorituskyky muiden antennitekniikoiden kanssa samassa tuotteessa. Radientum tuottaa myös käytettävyys-, mittaus- ja testauspalveluja suhteessa tagien suorituskykyyn sekä analysoi RFID-lukijaominaisuuksia.

UHF RFID farkkujen etätunnisteiden testausta antennikammiossa

Osana palvelua toimitamme (antenni /etätunniste/ laite) suorituskykyraportin suoritettuun RFID-toimeksiantoon. Asiantuntijamme mukaan ottaminen jo RFID-hankkeen varhaisessa suunnitteluvaiheessa takaa sen että pienellä investoinniilla RFID -osaamiseemme pystyt maksimoimaan sijoitetun pääoman tuoton RFID projektissasi.

RFID-mittausta ja -testausta varten antennilaboratoriostamme löytyy 7 x 3 x 3 m absorberein varustettu antennikammio, jossa on pyörivä pöytä ja ARC-asetukset GS1 Tagged Item Performance Protocol (TIPP) – mukaisiin mittauksiin. UHF- ja HF-mittauksissa käytämme pääasiassa Voyantic Tagformance Pro -RFID -mittausjärjestelmää. NFC-kehitystyölle/testaukselle meillä on mm. Agilent VNA NFC-laitteisto viritysoptimointiin, matkapuhelimia etäisyyksien testaamiseen sekä referenssietätunnisteita.

Tagformance Pro RFID testauslaitteisto

Radientum on maailmanlaajuisen RAIN RFID allianssin jäsen, jolla on lähes 150 jäsentä. RAIN RFID on globaali allianssi, joka edistää UHF RFID -teknologian käyttöönottoa eri vertikaalisilla markkinoilla. Vaikutamme UHF RFID -tekniikan edelläkävijöiden parissa ja ylläpidämme laajaa RFID-osaamisverkostoa.

RFID -jäsenyydet:

WI-FI

WI-FI on monien modernien langattoimen laitteiden oletusyhteystapa ja tekniikka etenee jatkuvasti, jotta saavutettaisiin entistä nopemapi tiedonsiirtonopeus ja kattavuus. Antennien näkökannalta tämä tarkoittaa kaksikaistaista taajuutta 2,4 GHz ja 5 GHz ja usein monen antenniratkaisun MIMO-toiminnallisuutta. Uudet WI-FI -standardit ovat myös matkalla lisäämään 60 GHz taajuuden kyseiselle yhteystavalle. Meillä on täysi valmius suunnitella ja tarkistaa WIFI-pohjaiset ratkaisut.

GNSS

GNSS tarkoittaa maailmanlaajuisia navigointijärjestelmiä, joka sisältää GPS: n, Glonassin, BeiDoun ja Galileon.  Navigointisatelliitit lähettävät oikeanpuoleisia pyöreitä polarisoituja signaaleja jotka on huomioitava vastaanotinantennin suunnittelussa. GNSS -vastaanottimia voi olla sekä avustettuja että itsenäisiä. Itsenäisillä laitteilla ei ole muita paikannuspalveluja kuin satelliittisignaali, joka asettaa suuren odotuksen GNSS -antennin suorituskyvylle. Meillä on täydet valmiudet suunnitella GNSS ratkaisuja.

BLUETOOTH

Bluetooth käyttää samaa 2,4 GHz: n taajuuskaistaa WIFI: n ja monien muiden antennperiaatteiden mukaisesti.  Usein Bluetooth ja WI-FI jakavat saman antennin. Meillä on täydet valmiudet suunnitella ja verifioida Bluetooth ratkaisuja.

UWB

Ultra Wide Band on erikoistekniikka, jota käytetään nopeaan pienitehoiseen ja lyhyen kantaman langattomaan viestintään. Se eroaa monista muista tekniikoista siitä että se levittää signaalia valtaisen radiokentän (useiden GHz: n) yli. Tällaisen antennin kaistanleveyden laajuus on usein merkittävä haaste antennisuunnittelulle. Sisäpaikannusjärjestelmä on yksi esimerkki, johon olemme työstäneet antenniratkaisun.