Parkkisähkö – maailman pienin sähköautojen latauslaite NFC:llä

/Parkkisähkö – maailman pienin sähköautojen latauslaite NFC:llä
Parkkisähkö – maailman pienin sähköautojen latauslaite NFC:llä 2018-05-03T09:35:19+00:00

Project Description

Radientum mukana Parkkisähkön tuotekehitysprojektissa NFC-tekniikan toteuttamiseksi sähköautojen lataussovelluksessa

Parkkisähkö Oy on vuonna 2014 perustettu suomalainen startup-yritys, joka sai Kiinteistöalan Startup 2015 -palkinnon sähköautojen latausinnovaatiostaan. Parkkisähkö on keskittynyt toimittamaan kustannustehokasta sähköautojen latausta. Autot ovat pysäköityinä joko kotona tai työpaikoilla keskimäärin 80 % ajasta, jolloin niitä olisi optimaalista ladata. Pysäköintipaikoille olisi siis hyödyllistä asentaa sähköautojen latauspistorasiat.

Parkkisähkön innovaation ansiosta olemassa olevat pistorasiat on mahdollista vaihtaa helposti uusiin rasioihin, joissa käytetään NFC-, Wi-Fi- ja 3G/GPRS-antennitekniikoita. NFC-teknologia valittiin, koska sen avulla voidaan käsitellä erittäin lyhyitä etäisyyksiä. Näin ollen kaksi tai useampia pistorasioita voidaan sijoittaa hyvin lähelle toisiaan.

Sähköauton omistaja voi tilata Parkkisähköltä NFC-etätunnisteen, joka liitetään auton latauskaapelin sähköpistokkeeseen. Kun tunnisteella varustettu pistoke kiinnitetään Parkkisähkön pistorasiaan, laitteistoon integroitu Radientumin suunnittelema NFC-etätunnistelukija tunnistaa käyttäjän. Tällä tavoin sähkön laskutus saadaan kohdistettua kullekin käyttäjälle todellisen kulutuksen mukaisesti. NFC-teknologian käyttöönoton myötä ei voi syntyä tilanteita, joissa sähkölasku menisi väärälle henkilölle.

Sovelluksessa NFC-tunnisteesta luetaan käyttäjäkohtaiset laskutustiedot, jotka lähetetään joko 3G/GPRS-paketteina tai Wi-Fi:n kautta pilvipalveluun ylläpidettäviksi.

”Simulointipohjaisen antennisuunnittelun avulla Radientum työsti nopeasti NFC-antenniratkaisumme herkkyys- ja EMC-vaatimustemme perusteella”, kertoo Mika Kosonen, Parkkisähkön tuotekehitysjohtaja.

”Olemme iloisia saadessamme olla mukana kehittämässä sähköautojen lataussovellusta, sillä sähköautojen kasvava käyttö vaatii tulevaisuudessa asianmukaista infrastruktuuria kattamaan edullisemman sekä ympäristöystävällisemmän tavan matkustaa”, kertoo Radientumin markkinointipäällikkö Pia Mielonen.

Parkkisähkö on teknologialähtöinen pysäköintisähköoperaattori, joka ratkaisee sähköautojen latausongelmat kiinteistöissä. Yhtiössä on yli 20 vuoden tietämys ja käytännön kokemus sähköisten ajoneuvojen teknologiasta. Yhtiön palvelumalli tarjoaa sekä sähköautojen latausta, jossa laskutus perustuu todelliseen sähkönkulutukseen että ajoneuvojen lämmittämisen etähallintaa. Malli sopii taloyhtiöille, pysäköintihalleille ja työpaikoille. www.parkkisahko.fi